Mikä on MAOL2 – oppimisympäristö?

MAOL2 tarjoaa runsaasti erilaisia tehtäviä opettajien käyttöön. Syksyllä 2021 käyttäjille tarjotaan myös erilaisia teoriakokonaisuuksia peruskouluun ja lukioon. Sisältöjä tullaan päivittämään jatkuvasti, joten tehtävät ovat aina ajankohtaisia.

Suunnittelussa ja toteutuksessa on otettu huomioon matemaattisten aineiden erityispiirteet ja -tarpeet.  Uuden oppimisympäristön toiminnallisuuksien innoittajana on toiminut suosittu Läksyvihko.fi-palvelu.

MFKA-Kustannus kustansi useiden vuosien ajan matematiikan, kemian ja fysiikan yo-tehtävien malliratkaisuja, joiden avulla yo-kokelaat pystyivät valmistautumaan kokeisiin. Tutkinnon digitalisoitumisen myötä painettujen kirjojen julkaisu ei ole ollut enää järkevää. MAOL2 tarjoaa loistavan mahdollisuuden tämän materiaalin uudelleen käyttöön. Palvelusta löydät jo nyt runsaasti vanhoja YO-koetehtäviä, joita on helppo etsiä palvelusta suodattimien avulla. YO-koetehtävien lisäksi löydät uuden lukion opetussuunnitelman mukaisia tehtäviä ja YO-kokeisiin valmistavia tehtäviä. Tehtävät on luokiteltu, joten juuri oikeanlaisen tehtävän löytäminen on helppoa. Opettajilla on myös mahdollisuus muokata tehtäviä ja lisätä tehtäväpankkiinsa omia tehtäviä. Näin tehtävien uudelleenkäyttö seuraavilla opintojaksoilla tulee olemaan helppoa. Tehtäviä voi myös määrätä opiskelijoille Läksyvihkosta tuttuun tapaan, eli antamalla vain tehtävänumeron.