UKK – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tälle sivulle keräämme usein kysyttyjä kysymyksiä MAOL2-palveluun liittyen.

 

Paljonko rekisteröityminen MAOL2 -oppimisympäristöön maksaa?

MAOL:in jäsenopettajat saavat käyttää oppimisympäristöä ilmaiseksi. Opiskelijoille ja ei jäsenopettajille MAOL2 on maksullinen. Hinnasto ->


 

Olen Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n jäsen. Mistä löydän jäsennumeroni?

Löydät MAOL:n jäsennumeron jäsenrekisteristä tai laskulta. Voit myös tiedustella jäsennumeroasi MAOL:n toimistosta.


 

Miten voin opiskelijana harjoitella itsenäisesti vanhoja yo-tehtäviä?

Kemian, fysiikan ja pitkän sekä lyhyen matematiikan vanhoja yo-koetehtäviä on koottu Itsenäinen opiskelu -koulun kursseiksi. Katso ohjeet materiaalin käyttöönotolle.


 

Kouluani ei löydy listasta.

Olemme pyrkineet lisäämään kaikki Suomen lukiot ja peruskoulut. Jos kouluasi ei kuitenkaan ole listassa, ota yhteyttä MFKA:n toimistoon.

 
 

Unohdin salasanani, miten saan uuden?

Klikkaa kirjautumisvaiheessa ”Tilaa uusi salasana”. Uusi salasana lähetetään sähköpostiisi, jos et kuitenkaan saa viestiä sähköpostiisi, olethan yhteydessä tukeen: maol2@mfka.fi

 
 

Milloin saan vastauksen palautteeseeni?

Vastaamme palautteeseesi mahdollisimman pian.

 
 

Opetan sekä lukiossa että peruskoulussa, voinko käyttää samoja tunnuksia molemmissa kouluissa?

Kyllä. Rekisteröidy ensin jommalla kummalla koululla. Tämän jälkeen voit lisätä toisen koulun ”Omat tiedot”-osiosta.

 
 

Opetan lukiossa, mutta minua kiinnostaisi mitä yläkoulun puolella on, voinko käyttää samoja tunnuksia myös yläkoulun puolella?

Kyllä, voit käyttää samoja tunnuksia. Mene omiin tietoihin ja valitse koulutaso: yläkoulu –> kunta: testikunta –> koulu: testioppilaitos. Et pysty käyttämään tätä oppilaidesi kanssa, mutta näet millaista materiaalia yläkouluun on tarjolla.

 
 

En pysty tallentamaan tehtäviä. Missä vika?

Aloita poistamalla selaimesi välimuisti/historia riittävän pitkältä ajalta. Mikäli tämä ei auta, lähetä viesti palauteosion kautta.

 
 

Miksi en voi opettajana poistaa jo luomaani tehtäväosiota?

Tällä varmistetaan se, ettei opettaja poista vahingossa myös oppilaan ratkaisemia tehtäviä. Mikäli luot ”ylimääräisen” osion, voit aina nimetä osion uudelleen ja täyttää sen mielekkäällä sisällöllä.

 
 

Näkyvätkö malliratkaisut heti opiskelijalle ?

Malliratkaisut eivät näy automaattisesti opiskelijalle. Voit itse valita minkä tehväien malliratkaisut näkyvät opiskelijoille valintapainikkeesta.

 
 

Omat tiedot kohdassa ”tiedot” löytyy kohta  ”VASTAUKSIANI EI SAA KÄYTTÄÄ AINEISTONA”. Mitä tämä tarkoittaa?

Tämä on varaus sitä varten, että mikäli haluamme hyödyntää opiskelijoiden vastauksia esimerkiksi mallivastauksina. Tällaisessa tapauksessa opiskelijalla tulee olla mahdollisuus kieltää omien vastauksien käyttö. Tällaista toimintoa ei ole toistaiseksi käytössä MAOL²-oppimisympäristössä.